2. Sajtóközlemény

 

2. Sajtóközlemény (pdf)

 

A ROHU48 DIRCCES „Határmenti katasztrófahelyzetek kezelését célzó integrált válaszrendszerek kapacitásfejlesztése” c. projekt az INTERREG V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg, PA5 programprioritásban, mely a katasztrófavédelem és kockázatkezelés fejlesztését tűzte ki célul. Specifikus célja SO5/b prioritásban a határmenti katasztrófavédelem és kockázatmenedzsment fejlesztése. Célcsoportja a lakosság.

Szarvas Város Önkormányzata projekt partner szerepet tölt be, míg a romániai Élesd város a vezetőpartner és a szintén romániai Sólyomkővár egy további projektpartnerünk.

A projekt 2019.10.01-jével elkezdődött, befejezési ideje 2021.03.31. A projekt összköltségvetése 485 400 EUR, Szarvasé 150 000 EUR.

Jelen sajtócikk célja a mai napig megvalósított beszerzések és események összegzése. Napjaink egészségügyi krízishelyzete miatt önkormányzatunknál az információs napok megtartása terén csúszás következett be, hiszen ide partnereinktől, Romániából is várjuk a résztvevőket, és nagy számú 100 fős rendezvényekről van szó.

A tevékenységek beszerzése már szép előrehaladással bír, Szarvason megtörtént a projektmenedzsment cég, a kommunikációs tevékenységet ellátó cég, a rendezvényszervező cég, a sajtóközlemények közzétételéről gondoskodó cég, valamint a háromnyelvű honlapot készítő cég kiválasztása. Az ezekhez kapcsolódó munkák késedelem nélkül folynak. Az eszközbeszerzések lebonyolítása történt lassabban a vártnál, mert nem mindenhol érkeztek be az ajánlatok a szükséges darabszámban. A 4X4 meghajtású 9 személyes terepjáró autó beszerzési eljárása már lezajlott, a gépjármű leszállítására azonban szintén a COVID-19 vírus miatt még hónapokat kell várnunk. A többi eszköz (katonai sátor, utánfutó, aggregátorok, szivattyúk, rézsűkasza, cső- és csatornavizsgáló kamera) esetében 2020. június 16-ára és június 19-ére várjuk be az ajánlatokat, melyekről a júniusi Képviselő-testületi ülésen reményeink szerint már döntést hozhatunk. Az információs napok (magyar-román részvétellel) megtartása szenved talán a legnagyobb késedelmet, hiszen Magyarország-Románia viszonylatában a karantén kötelezettséget még mindig nem oldották fel. Projektünk során 5 db 100 fős információs nap, 1 tanulmányút szarvasi-élesdi fordulóval, és egy záró partneri találkozóval egybekötött záró konferencia megtartására kerül sor. További információk kérhetők a projekt ügyintézőjétől, Prievaráné Mácsár Esztertől a Szarvasi Polgármesteri Hivatal Projekt Csoportján.

 

„Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.”

Vélemény

Betűméret
Kontraszt