3. Sajtóközlemény

 

3. Sajtóközlemény (pdf)

 

A ROHU48 DIRCCES „Határmenti katasztrófahelyzetek kezelését célzó integrált válaszrendszerek kapacitásfejlesztése” c. projekt, ami az INTERREG V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg, jelen harmadik sajtócikkében beszámolni szeretnénk a projekt keretében eddig elvégzett eszközbeszerzési és egyéb munkákról.

Szarvason megkötésre kerültek az eszközbeszerzési szerződések, a Katonai sátor, az Aggregátorok és szivattyúk (2 db vízszivattyú, 2 db iszapszivattyú és 2 db aggregátor), valamint a Csőkamera már megérkeztek. A Rézsűkasza beszerzésre is szerződésünk van már, az eszköz érkezése várható az elkövetkező másfél hónapban, az Utánfutó beszerzésre az ajánlatok pedig szeptember 17-éig kell, hogy beérkezzenek. A 4X4 meghajtású terepjáró autó várhatóan november végén érkezik. A kifizetési kérelmek, elszámolások zökkenőmentesen haladnak. A rendezvények azok, amelyekben a projekt eddig késést mutat, és itt jelenleg nem is tudjuk, mikor tarthatóak meg az egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

Élesden beszerzésre került 4 db Katonai sátor, 100 db Ágy, 30 db Matrac, 1 Traktor kiegészítőkkel (elülső rakodó, sószóró, billenő pótkocsi, növényaprító), 1 db Kotrórakodó, 5 db Láncfűrész, 1 db 4×4 meghajtású gépjármű, Generátorok 3 db, Motoros szivattyú 2 db, Felfújható gát a védekezéshez, és további eszközök (esőkabátok, gumicsizmák, fényvisszaverő pálcák és szalagok, reflektorfény, vontató kábel, elemlámpák, elektromos kábeltekercs, védőkesztyűk, biztonsági sisakok, hegymászó kötél). Ezen felül egy közös stratégiai dokumentum kidolgozása kezdődött el.

Sólyomkőváron pedig 1 db Traktor, Hóekével, Sószóróval, Homlokrakodóval, Hidraulikus csörlővel, Favágó szerkezettel, Hóláncokkal felszerelve. Valamint 1 db Hómaró és Hidraulikus szivattyú került már beszerzésre.

Mindkét romániai partner újságcikkben számolt már be az eddigi eredményekről, partneri jelentések folyamatosan, gördülékenyen beadásra kerültek, posztert, roll-up-ot, az eszközökre felrögzítendő matricákat szereztek be.

A következő nagyobb feladat a rendezvények megtartása lesz, ahol élőben is megtekintik a partnerek egymás katasztrófavédelmi eszközeit. Reméljük, hogy erre már nem sokáig kell várnunk.

 

 

„Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.”

Vélemény

Betűméret
Kontraszt