5. Sajtóközlemény

 

5. Sajtóközlemény (pdf)

 

Szarvas Város Önkormányzata „Határmenti katasztrófahelyzetek kezelését célzó integrált válaszrendszerek kapacitásfejlesztése” c. projektje – ROHU48 DIRCCES, ami az INTERREG V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg, Élesd romániai város vezetésével, Sólyomkővár romániai város partnerségével, 5 megvalósult elszámolási periódussal 2021.03.31-vel zárult volna. Folyamatban van azonban egy kérelmünk, amelyben a projekt megvalósítási határidejére kérvényeztünk 3 hónapos hosszabbítást. A kérelmünk jóváhagyás és aláírás alatt áll. Így a módosult befejezési határidő 2021.06.30. lesz.

Élesd és Sólyomkővár partnerek projekt tevékenységeiket befejezték, Szarvas városnál maradtak fenn a rendezvényszervezési feladatok a vírushelyzet miatt. Ez 5 információs napot, 1 db 2 napos tanulmányutat Szarvas-Élesd viszonylatban, valamint egy záró partneri találkozóval egybekötött projektzáró rendezvényt, záró konferenciát jelent. A jelenlegi rossz és egyre romló pandémiás helyzet miatt online rendezvényszervezésre lesz csak lehetőségünk. Ezt is kérvényeznünk kell, de elbírálásának átfutási ideje sokkal rövidebb lesz, mint a hosszabbítási kérelmünk, így április hónapban már el is kezdhetjük az online rendezvények megszervezését. Online rendezvények szervezésében nincs még gyakorlatunk, de bízunk benne, hogy legalább olyan sikerrel zárulnak, mint amilyen sikeresek voltak az élő rendezvényeink a korábbi román-magyar együttműködési projektünkben is. Hiszen most is érdekes és hasznos témákkal készültünk, úgy mint 1. Katasztrófavédelmi és vízgazdálkodási nap, 2. Szakmai nap a beszerzett katasztrófavédelmi eszközök bemutatására, 3. Környezetvédelmi nap, 4. Információs nap a lakosságnak, 5. Közös kirándulás a Szarvas környéki Hármas-Körös és holtágainak területén. Utóbbi kettő esetében át kell gondolnunk, hogyan lehet ezeket a témákat online térbe átültetni. Ezek az új módszerek – az online konferenciák és találkozók – szokatlanok még a számunkra, akár hallgatóság vagyunk, akár szervezők, mindenkitől kellő rugalmasságot és szemléletmódot kívánnak.

A projekt honlapját – rohu48.szarvas.hu – böngészők megtalálhatnak minden fontos információt a projektről, a partnerekről, a projekt tevékenységekről, sajtóhírekről, olvashatják az eddig megjelent sajtóközleményeket, valamint megtekinthetik az összes beszerzett eszközt is mindhárom partnernél, mindezt nemcsak magyar, hanem román és szlovák nyelveken egyaránt.

 

„Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.”

Vélemény

Betűméret
Kontraszt